MT Fejléc

Segítség

Hogyan használható a Bejelentkezés?

A Bejelentkezés segítségével számos jelszavas belépéshez kötött szolgáltatást ugyanazokkal az adatokkal használhat - így a weboldalak között könnyedén lehet barangolni anélkül, hogy újra meg újra belépnénk. A regisztrációhoz használt közös alapadat az Ön e-mail címe, mert ez a legkönnyebben megjegyezhető és egyértelműen azonosítja Önt.

Mely szolgáltatásokhoz működik a Bejelentkezés?

Belépéskor figyelmeztető felirat jelenik meg, mit tegyek?

A belépést követően megjelenhet egy figyelmeztető felirat, miszerint Ön átlép egy nem biztonságos oldalra. Ez csak azt jelenti, hogy erről saját adatainak biztonsága miatt védett oldalról egy hagyományos, védelmet nem igénylő másik oldalra kerül, nyugodtan engedélyezheti a műveletet!

Mit kell tudnom a regisztrációval kapcsolatban?

Jelszó
Fontos, hogy olyan jelszót válasszon, amelyet nem felejt el, hiszen az Ön adatainak védelmében még mi sem tudjuk megmondani, mi ez a jelszó. A megerősítésre (ahová még egyszer ugyanazt kell begépelni) azért van szükség, hogy Ön is, mi is biztosak lehessünk benne, nem gépelt félre valamit véletlenül.

Emlékeztető kérdés és válasz
Ha jelszavát mégis elfelejtené, az emlékeztető kérdés és válasz segít az Ön azonosításában. Ilyenkor rendszerünk kiírja a kérdést, a választ azonban Öntől várja. Ennek betűhíven meg kell egyeznie a regisztráció során megadottal, ezért érdemes olyan kérdés-válasz párost választania, amely másnak nehezen kitalálható, de Önnek könnyen megjegyezhető.

Megerősítés e-mailben
A regisztráció után az itt megadott e-mail címre egy automatikus levelet küldünk, amely egy linket tartalmaz. Regisztrációja akkor válik érvényessé, ha erre a linkre kattint. Erre azért van szükség, hogy az Ön e-mail címével senki más ne regisztrálhasson. Az automatikus levelet gyakorlatilag azonnal kiküldi rendszerünk, Önnek azonban a kiküldéstől számított 48 órája van arra, hogy a linkre kattintással megerősítse regisztrációs szándékát.

Belépés
A belépéshez adja meg teljes e-mail címét és a hozzá tartozó jelszót. A Magyar Telekomtól igénybe vett szolgáltatásaival kapcsolatos ügyintézésre csak @t-online.hu végződésű e-mail címmel van lehetőség. Ha rendelkezik @t-online.hu végződésű e-mail címmel, érdemes ezt használnia, hogy minden szolgáltatást teljeskörűen használhasson: nemcsak kedvezmények várják, hanem egy rendkívül kényelmes és biztonságos fizetési módszer is, például egyes online vásárolt szolgáltatások utólag, havi számlán való egyösszegbeni rendezése.
A [freemail] -be csak [freemail] címével léphet be, máshol azonban bármilyen e-mail címet használhat.

Adatmódosítás
Ha valamelyik adatát meg szeretné változtatni, erre itt bármikor lehetősége van. Fontos tudnia, hogy az e-mail cím megváltoztatására nincs lehetőség, míg jelszavának cseréjére külön menüpont szolgál.

Jelszócsere
Ha új jelszóra van szüksége, itt adhatja meg azt. Fontos tudnia, hogy ha @t-online.hu végződésű e-mail címmet használ, jelszavát itt nem változtathatja meg, mert ezzel változna a levelezésnél használt jelszó is. Ebben az esetben (a [freemail]-címek kivételével) Ügyfélszolgálatunk lehet segítségére.

Elfelejtett jelszó
Ha jelszavát elfelejtené, az emlékeztető kérdés és válasz segít az Ön azonosításában. Ilyenkor rendszerünk kiírja a kérdést, amit Ön a regisztráció során adott meg, a választ azonban Öntől várja. Ennek minden betűjében meg kell egyeznie a regisztráció során megadottal! Ha Ön pontosan válaszolt, megadhat egy új jelszót, s innentől kezdve ezzel a jelszóval tud majd belépni.

Hogyan válasszon biztonságos jelszót?
Az a jelszó biztonságos, amit nehéz másoknak megtippelni vagy amit egy erre alkalmas automatikus program nehezen talál ki, de Ön mégis könnyen emlékszik rá. pl. lehet benne lakóház kaputelefonkód, céges belépőkártya száma, útlevélszám, karóra vagy mobil gyári száma stb. ami mindig kéznél van, van amúgy is szükséges rá emlékezni.

A biztonságos jelszó:

 • legyen megfelelő hosszúságú (5-8 karakter között)
 • ne legyen, vagy ne hasonlítson szótári (magyar vagy egyéb nyelvek) szavakra (pl. alma, elefánt stb.), de ne legyen egyszerű karaktersor sem (pl. abcdef, 123456 stb.)
 • utaljon közvetlenül a felhasználóra (ne legyen a felhasználó neve, beceneve, születési dátuma, lakcíme, stb.)
 • álljon két- vagy többféle karaktertípusból:
  • kisbetű
  • nagybetű
  • szám
  • speciális karakterek, írásjelek ( ` ~ ! @ # $ % ^ & * - + = | ( ) { } [ ] : ; " < > , . ? / )

Ha ezeket a tanácsokat megfogadja, sok bosszúságtól óvhatja meg magát.Új belépés
Abban az esetben, ha több e-mail címmel is regisztrált, az Új belépés menüpont segítségével válthat az egyes szolgáltatásokban különböző regisztrációi között között. Ehhez arra van szükség, hogy már be legyen jelentkezve valamelyik, a Bejelentkezés hatókörébe tartozó szolgáltatásunknál. Az Új belépés menüpont választásával - a belépéssel megegyező módon - meg kell adnia e-mail címét és a hozzá tartozó jelszavát. Ezzel a szolgáltatásban az ehhez a címhez tartozó beállítások lépnek érvénybe.

© 2008 Magyar Telekom Nyrt.